Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

Weg met glastuinbouw

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders wil af van de bestemming ‘Glastuinbouw’ in het zuidelijk deel van de Rooversbroekpolder. Glastuinbouw is daar namelijk nooit echt tot ontwikkeling gekomen. Een aantal grondeigenaren uit de polder heeft een verzoek ingediend om die aanduiding “glastuinbouw” van het zuidelijk deel van de polder te verwijderen. Het college vindt dit prima, maar hiervoor is ook toestemming nodig van andere organisaties, zoals de provincie Zuid-Holland, het samenwerkingsverband Holland Rijnland en de ISG-gemeenten. Op dit moment is het grootste deel van dit gebied grasland, maar ook bevinden zich daar al een automontagebedrijf en een manege.
 
De provincie Zuid-Holland blijft echter vasthouden aan haar wens om alleen glastuinbouw in dit gebied mogelijk te maken. Dat staat in een zienswijze, die de gemeente ontvangen heeft. Het college wil deze zienswijze echter niet overnemen. In een ambtelijk advies staat onder meer, dat er wenzen zijn om dit gebied grotendeels voor de veehouderij te gebruiken. Mogelijk koomen hier ook recreatiefaciliteiten. ‘Tevens is het totale fictie te veronderstellen dat de overige functies in het zuidelijke deel van de polder (de manege en het autodemontagebedrijf) ooit het veld zullen ruimen voor glastuinbouw.’ De gemeente gaat daarom contact opnemen met de provincie, Holland Rijnland en andere gemeenten om hen te overtuigen dat het predikaat ‘glastuinbouw’ niet meer opgelegd wordt op het zuidelijke deel van de Rooversbroekpolder.