Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 oktober 2013

‘We zijn er voor onze klanten’

Eetsalon Mazen’s
Herenstraat 46, T: 071 514 4188, M: 06 1443 4448
LEIDEN – Het is niet altijd eenvoudig om ondernemer te zijn; dat weet Mazen Fak Hani van Eetsalon Mazen’s als geen ander. In 1996 nam hij de zaak over en hij zette zich jarenlang in om een goede naam op te bouwen. Dat lukte en mensen in Leiden en de wijde omgeving genieten van de kookkunsten van Fak Hani.
Iedere dag van de week is Mazen’s vanaf 16:00 uur geopend voor de klanten, die altijd een ruime keuze hebben. Of het nu gaat om shoarmagerechten, menu’s van de grill of diverse snacks. Lokale en regionale beroemdheid heeft Mazen’s al vergaard met de diverse specialiteitenbroodjes. Of het nu gaat om broodjes shoarma, kebab of kipfilet. Wie een echte uitdaging aan wil gaan, kiest voor de Kapsalon groot (met patat, shoarma en kaas). Fak Hani is een echte gastheer en bijna geen wens van de klanten is hem teveel.
Fak Hani heeft net een moeilijke periode achter de rug. Hij vertelt hierover: ‘De gemeente was altijd heel tolerant, maar opeens gingen ze moeilijk doen. Ze hebben ons leven zuur gemaakt en ik kreeg niet alleen boetes, maar ook twee sancties. Eerst moesten we twee weken achter elkaar om middernacht dicht en vervolgens moesten we twee weken helemaal gesloten zijn.’ Het zorgde voor veel kosten voor de hardwerkende ondernemer, maar hij maakte van de nood een deugd. ‘Toen de zaak tussen 12 en 25 augustus dicht was, hebben we een verbouwing uitgevoerd en de zaak is helemaal verbeterd. De gemeente mag dan moeilijk doen, maar wij komen er weer bovenop, omdat we het voor onze klanten doen.’
De mensen die in de zaak komen, kijken dan ook hun ogen uit. De zaak is meer een steakhouse geworden en de menukaart is niet alleen uitgebreid met gerechten als T-bone stake en rib eye, maar ook kunnen de gasten kiezen uit allerlei varianten aan Italiaanse pizza’s. Deze zijn heerlijk krokant en met verse ingrediënten. Of het nu gaat om een pizza shoarma, pizza salami, pizza funghi of pizza capricciosa: deze en andere pizza’s zijn met uiterste zorg gemaakt.
En wat dacht u van de vis menu box; een dorrade uit de oven met Italiaanse kruiden? Uiteraard heeft Mazen’s ook de vegetarische menubox, met gefrituurde, gekruide kikkererwten. Ook voor catering (tot 300 personen) bent u bij Mazen’s aan het juiste adres. Op aanvraag maken de eigenaar en zijn team zelfs hun specialiteiten uit het Midden-Oosten! Ook bezorgen van de gerechten en (sterke) drank aan huis is mogelijk; niet alleen in Leiden, maar voor een kleine meerprijs ook in Leiderdorp, Voorschoten, Zoeterwoude en Oegstgeest. Ook op 2 en 3 oktober!