Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

‘Zelfstandige ondernemers worden gepest’

KAAG EN BRAASSEM – ‘Het college moet geen zzp-ertje pesten!’ Deze oproep deed commissielid Ilse van der Poel (PvdA) tijdens het politiek forum SOR&BO. De gemeenteraad sprak maandag 30 september over de vraag of de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aangepast moet worden.
Van der Poel liet weten: ‘Het college stelt voor dat er geen enkele grote auto  meer in de wijk geparkeerd mag worden. Dat is zzp’ertje pesten. Het moet voor de zzp-ers (zelfstandigen zonder personeel, JD) mogelijk zijn een ontheffing te krijgen voor het plaatsen van hun voertuigen.’ Ze werd in haar betoog gesteund door commissielid Ger van Emmerik (SVKB). Fractievoorzitter Karin van der Kaaden (CDA) pleitte voor het aanbieden van ‘faciliteiten’ voor hondenbezitters, zoals het vestrekken van hondenpoepzakjes en / of hondenpoepafvalbakken.
Burgemeester Marina van der Velde reageerde: ‘Het is aan de zzp-er om zich te conformeren aan de maatgeving. We hebben het over vrij forse vrachtauto’s die we willen weren; zij staan in de top 5 van ergernissen. In de praktijk blijken deze vrachtauto’s bij te dragen aan de grote parkeerdruk en overlast. Ze passen niet op één parkeerplaats; ze steken verschrikkelijk uit of ze staan op twee parkeerplaatsen. De oplossing voor de zzp-er zou zijn om in een anderssoortig autootje te gaan rijden. Het college vindt dat het aan het bedrijf zelf is om een oplossing te zoeken voor hun eigen bedrijfauto’s. De werknemers kunnen op hun fiets gaan naar een plek buiten de wijk waar de vrachtwagens geparkeerd moeten worden. Laat de zzp-ers elkaar opzoeken en gezamenlijk een oplossing vinden.’
Over de hondenpoep stelde de burgemeester: ‘Het zal bij hondenbezitters wel commotie opleveren dat ze worden aangesproken of ze de vereiste middelen bij zich hebben om de poep op te ruimen. We meoten in gesprek gaan met de hondenbezitters hoe onmogelijk het is voor de hen om de benodiggde middelen (twee plastic zakjes, JD) bij zich te hebben om de uitwerpselen op te ruimen.’ Ze besloot: ‘Je moet in wijsheid handhaven. Dus als een hond bij een sloot iets doet, moet de boa er bovenop springen om te kijken of de eigenaar twee zakjes bij zich heeft.’