Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2013

Judovereniging winnaar bij MCD actie

LEIMUIDEN – De sponsorpuntenactie van MCD is een groot succes geworden, met een verrassende winnaar. De verenigingen in het dorp kregen een maand lang de  mogelijkheid om de MCD-klanten over te halen om de sponsorpunten te doneren. Omdat de Kickers het meeste aantal leden heeft, verwachtte iedereen dat deze club dan ook het meeste aaantal sponsorpunten, en dus het hoogste geldbedrag, in zou zamelen. Gloreuze winnaar was echter de judovereniging Sotai Renschiju.
Deze judovereniging presteerde het om 1.504 sponsorpunten bijeen te garen, met een totale waarde van 225,60 euro.  De ijsclub Nut & Vermaak behaalde een mooie tweede plek met 216,15 euro en het ‘brons’ ging naar de Scoutingvereniging (204,90 euro). Overigens kreeg deze scoutingvereniging de prijs (800 extra sponsorpunten) voor de beste actie die bij de supermarkt gehouden werd. De leden van de scouting hadden namelijk een schommel gemaakt van vier bij twee meter en wie dat wilde kon zich in een winkelwagentje laten schommelen. In totaal is voor bijna 1.500 euro aan sponsorpunten binnengehaald door de verenigingen en stichtingen.
Supermarktmanager Steven Blom constateerd: ‘Hoe klein je als vereniging ook bent; je kunt toch de grootste opbrengst realiseren.’ De sponsorpuntenactie wordt weer herhaald in maart 2014. Dan krijgen de MCD-klanten één sponsorpunt ter waarde van tien cent voor iedere tien euro aan boodschappen.