Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2013

Project De Oevers op koers

ROELOFARENDSVEEN – Waar het gaat om het tegenhouden van het grondwater in wegen, lijkt het bij het project De Oevers soepel te gaan. De bedrijven Heembouw en Boskalis hebben aangetoond dat zij op een goede manier het gebied kunnen droogleggen en ontwateren. Zij voldoen aan de LIOR-reglementen (Leidraad Inrichting Openbare Ruimte).
De gemeente had als voorwaarde voor het mogen aanleggen van de wegen gesteld, dat er minimaal 15 centimeter aan grond drooggelegd moet worden. De bedrijven kiezen er echter voor om een ander soort bodembedekking met een grotere waterdoorlatendheid te realiseren. Volgens de LIOR zijn de effecten hetzelfde. Het college van burgemeester en wethouders volgt het advies van de deskundigen, zo liet wethouder Ton van Velzen weten op donderdag 17 oktober.