Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 november 2013

Verandering dienstbetrekking ambtenaren

KAAG EN BRAASSEM – De ambtenaren die in de openbare ruimte werken, heten voortaan ‘allround medewerker buitendienst’. Het oude onderscheid van de gemeentelijk medewerkers die zich alleen met ‘groen’ of met ‘grijs’ bezig hielden, is daarmee definitief verdwenen. Ook worden salarissen meer op elkaar afgestemd, maar het is niet zo dat ambtenaren die op een lagere functieschaal worden ingedeeld, ook minder gaan verdienen. Volgens de arbeidsvoorwaardenregeling kunnen ambtenaren geen lager salaris ontvangen, dan ze gewend zijn.
 
Wethouder Ton van Velzen laat hierover weten: ‘We geven de medewerkers die tot nu toe in vier ‘schalen’ zaten, één functie. Iedereen heeft over deze wijziging mee kunnen praten. De medewerkers gaan alle voorkomende werkzaamheden doen.’ In de Bollenstreek heeft een aantal gemeenten hun werkzaamheden in de openbare ruimte uitbesteed aan De Meerlanden. Desgevraagd stelt de wethouder, dat de gemeente geen plannen heeft om een externe organisatie dit werk over te laten nemen. ‘Het gazonwerk doen we nu buiten de deur, maar we hebben geen wens om de hele buitendienst uit tet besteden. Je moet altijd  specialisme blijven houden.’