Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2013

Column

Stemmen
Deze week het derde en laatste deel van het overzicht van de politici en hun prestaties het afgelopen jaar. Omdat alle raadsleden van de PvdA al aan bod zijn geweest, komen deze week alleen de politici van SVKB, CDA en VVD aan de beurt.
Om te beginnen de leden van de grootste oppositiepartij, Samen voor Kaag en Braassem. Henry van Rijn stemde als één van de weinigen tegen de invoering van het nieuwe vergadersysteem. Petra van der Wereld is gegroeid in haar politieke rol en mag de komende vier jaar haar partij leiden. En ze heeft acteursambities nog ook: ‘‘Laat Steven Spielberg maar komen. Volgens mij sta ik hartstikke leuk op de film.’ Christian Malin opperde dat op de Suyderbon een mooi tropisch waterparadijs kan komen en Harry van Schooten debatteert het vurigst als het gaat om de verkeersveiligheid op bijvoorbeeld de bepunaiste Achterweg en de Sotastraat.
De raadsleden van het CDA; om te beginnen met Anne Betty Bannenberg. Zij stemde als enig CDA-lid tegen de invoering van het nieuwe vergadersysteem, met als reden: ‘Het politieke vuurwerk hangt niet samen met de manier van vergaderen, maar met de leden van de raad.’ Lia Brouwer is een verdienstelijk commissievoorzitter, al heeft ze nog wel eens problemen om wethouder Kea en een Zweeds bedrijf uit elkaar te houden. Henk Hoek pleitte regelmatig voor een voorzichtig collegebeleid waar het ging om de financiën en Dick Nagtegaal is niet zo van de lange vergaderingen; hij wil dan nog wel eens een betoog houden over een onderwerp dat later die avond aan de orde moet komen.
Tot slot het VVD-raadslid Jan van der Geest. Hij was met name kritisch over de invoering van het ‘Duurzaam veilig’ principe en vroeg zich af of de aanleg van alle verkeersbelemmerende objecten door het optrekken en afremmen van het verkeer juist gaat zorgen voor meer CO2-productie en fijnstof.
U hebt nu een volledig overzicht van de namen van alle politici, met daarbij een onvolledig overzicht van hun prestaties, opmerkingen en instellingen. Woensdag 19 maart gaat u toch ook naar de stembus? Want als u niet stemt, ga er dan maar van uit dat uw verloren stem in het voordeel is van de partij waar u juist niets van wilt hebben!
JOEP DERKSEN