Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2013

‘Hoe duur wil je het hebben?’

LISSE – De samenwerking met en aansturing van De Meerlanden door de gemeente, functioneert prima. Dat is de conclusie van een onderzoek dat is uitgevoerd door de gezamenlijke rekenkamercommissies. Wel krijgt de gemeente het advies om regelmatig de ‘kostenneutraliteit’ door een onafhankelijke partij te toetsen. Dit bleek woensdag 11 december tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.
Toch zijn er nog altijd verbeterpuntjes, zo liet fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) weten. Ze haalde een voorbeeld uit de praktijk aan: ‘Er was een meneer wiens parkeerplaats was verzakt. Hij deed een melding bij de gemeente. Die gaf het door aan De Meerlanden en deze instantie huurde een aannemer in. Die huurde weer een onderaannemer in, maar die onderaannemer liet het werk uitvoeren door een zzp-er (zelfstandige zonder personeel, JD). Dan zijn er vier stropdassen die worden ingezet voor één persoon die het werk doet. Hoe duur en omslachtig wil je het hebben?!’ Maar commissielid Bert Verdoes (PvdA) vond dat het ook positiever bekeken kon worden: ‘Een bruine bak was gisteren niet geleegd, maar vandaag wel. Zo kan het dus ook.’