Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2013

Nieuwe ervaring voor burgemeester

 
BUITENKAAG – Het bedrijf Van der Wansem Service Center BV (Huigsloterdijk 400) kreeg woensdag 6 november hoog bezoek. Niemand minder dan burgemeester Marina van der Velde kwam op bezoek om zich te laten informeren over hetgeen deze onderneming doet. En ervoer tegelijk het gevoel om op een sup te staan.
Tot 1972, toen de vader van Eric van der Wansem de zaak overnam, was dit nog een autobedrijf. Sinds de komst van de huidige eigenaar in 1977 is de onderneming zich puur gaan richten op de watersport. De belangrijkste werkzaamheden van het bedrijf richten zich tegenwoordig op het onderhoud van scheepsmotoren, maar ook heeft Van der Wansem een winkeltje en een tankstation. Eigenaar Eric van der Wansem informeert dat het bedrijf haar activiteiten dit jaar heeft uitgebreid naar het suppen. ‘De verkoop valt tegen, maar we gaan regelmatig naar evenementen, waar we voor worden ingehuurd.’
De burgemeester reageerde: ‘Dat suppen schijnt heel vermoeiend te zijn. Ik kan al niet op mijn knieën zitten, laat staan op zo’n plank staan. Dat suppen is niet voor mij weggelegd.’ Van der Wansem begeleidde haar naar een van de gereedliggende planken en stelde: ‘Suppen is een heel snel groeiende sport, zeker in Duitsland. Bij het suppen sta je hoog op de plan en zie je alles om je heen in de polder. Dit in tegenstelling tot de keren wanneer je in een kano zit; dan kijk je steeds tegen de dijken aan.’
Van der Wansem is één van de initiatiefnemers van het fluisterbootproject. Met een 8,5 meter lange elektrische boot – de ‘Kaagervaaring’- kunnen mensen met een beperking, die bijvoorbeeld gebruik maken van een rolstoel, genieten van het water. ‘We hebben twee weken geleden voor het eerst een proefvaart gemaakt; een rondje Kaageiland.’Hij vervolgt: ‘We hebben al een aanlegpunt in de Braassem en zijn in Leiden op zoek naar een andere aanlegplek, waar we naar toe kunnen varen. Bij die locatie kunnen de gasten zich dan twee uur vertoeven, zodat de accu van de fluisterboot zich weer oplaadt.’ Voor dit project wordt samengewerkt met ‘Ons Tweede Thuis’, zo informeert Van der Wansem, die vanwege familieomstandigheden met passie over dit project spreekt.