Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 december 2013

Nog geen scheuring in coalitie

OEGSTGEEST – Het is in de lokale politiek al een werkwoord geworden: ‘Amendement H’. Donderdag 7 november bleek, dat de coalitiepartijen LO en VVD recht tegenover PrO stonden, waar het ging om het voorstel voor het verminderen van de ambtelijke kosten.
Volgens Oegstgeests gebruik wordt een mogelijke confrontatie in de openbaarheid gesusd in de betrekkelijke rust van de achterkamertjes en dus stelde voorzitter Timmers een pauze in van een half uur. In die tijd konden de drie partijen nader tot elkaar komen. Maar het half uur verstreek en het publiek en de aanwezige pers moesten ruim twee uur wachten tot de politici weer in de raadszaal verschenen. En blijkbaar waren de coalitiegenoten er nog steeds niet uit, want de voorzitter liet weten dat het al 23:00 uur geweest was en dat de  vergadering op maandag 11 november voortgezet zou worden. Dit tot grote ontevredenheid van de mensen die al die tijd gewacht hadden.
Het tussenliggende weekend werd dus volop gebruikt door de coalitiepartijen om met elkaar tot een oplossing te komen. Een splitsing van de coalitie zal ‘Amendement H’ niet tot  gevolg hebben, zo liet beoogd lijsttrekker Ruud Hessing weten: ‘Amedement H is voor ons cruciaal. We willlen alledrie naar een compacte organisatie toe. De afgelopen jaren hebben we ook bezuinigingstaken opgelegd voor de gemeentelijke organisatie. Daar is niets uitgekomen. Maar die bezuinigingen moeten zichtbaar worden en als gemeente moeten we strakker in ons vel komen te zitten. Het amendent zoals het er lag, zullen we niet steunen.’ Wel is het mogelijk, dat een aangepast Amendement H de goedkeuring kan krijgen van de drie coalitiepartijen.