Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 december 2013

Veel verbeteringsvoorstellen aangenomen

OEGSTGEEST – Tijdens het tweede deel van de begrotingsraadsvergadering op maandag 11 november stemden de raadsleden in met in totaal 17 moties en amendementen.
Voortaan komen er rollen met plastic zakken voor het plastic afval te liggen bij ophaalpunten in Poelgeest, Nieuw Rhijngeest, Buitenlust, Morsebel en Hofwijck (amendement TO). De geluidsmeetpunten voor het vliegtuiglawaai blijven bestaan (LO/PrO) en er wordt 25.000 euro uitgetrokken voor het invoeren van verkeersveiligheidsmaatregelen (LO, VVD, PrO).
Het college mag aan Sedos geen gemeentegrond van de Vijverhof overdragen, zodat grotere kavels verkocht kunnen worden door deze projectontwikkelaar (PrO en LO). In plaats van speelplekken, met de bekende wipkippen, glijbanen en schommels komen er voortaan veel meer ‘natuurspeelplekken’, waarbij alleen het gras kort gehouden hoeft te worden (LO en PrO).
De gemeente gaat pas vanaf 2016 in plaats van in 2015 korten op het ambtenarenapparaat (PrO, VVD en LO) en het illegaal gebruik van gemeentegrond moet bestreden worden (motie LO). Een onderzoek wordt uitgevoerd naar de mogelijkheid van het met de OZB belasten van de eigenaren van de waterbodem van de Haarlemmer Trekvaart (TO). Er komt een watertappunt in de gemeente (PrO en LO) en de manier waarop de subsidies aan de sportverenigingen bepaald worden, gaat veranderen (LO, VVD en PrO).
Het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin) moet samenwerken met scholen en kinderopvangorganisaties (CDA en PrO) en scholen moeten hun leerlingen vaker laten sporten op buitenvelden van sportverenigingen (CDA). Tot slot worden de eerste stappen gezet naar de komst van een ‘cultuurfabriek’, waarin onder meer de Vereniging Oud Oegstgeest, het Klant Contact Centrum en een grand café gevestigd zullen worden (PrO).