Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2013

Slijtage aan dorpsbezoeken

KAAG EN BRAASSEM – Er waren tijden, dat in het ene na het andere dorp 130 inwoners bij elkaar kwamen voor een ontmoeting met het college. Maar de afgelopen maanden bleek de belangstelling van de mensen om met de burgemeester en wethouders in gesprek te gaan ver beneden peil. In Bilderdam kwamen op 16 april nog 35 mensen opdagen, maar daarna ging het hard naar beneden.
Zes mensen namen de moeite om naar Oude Wetering te komen, een stuk of tien personen kwamen in oktober naar Hoogmade en slechts zeven inwoners waren vorige week aanwezig bij het collegedorpsbezoek in Nieuwe Wetering. En van die aanwezigen waren er nog vijf persoonlijk uitgenodigd ook. Slechts twee(!) inwoners hadden zich spontaan aangemeld om met de burgemeester en wethouders in gesprek te gaan.
Zijn die dorpsbezoeken daarom niet achterhaald? Het lijkt er op, dat er geen belangstelling meer voor is. Wethouder Antoon Kea reageert: ‘We hebben een heel wisselend beeld gezien qua bezooekersaantallen. We hebben ooit één persoon gehad bij een bezoek aan Roelofarendsveen. Dat was het dieptepunt.’
Toch ziet de wethouder het nog positief in. ‘Deze gesprekken met de inwoners begonnen als ‘ontmoeten en elkaar leren kennen’. De laatste paar keer proberen we meer met de bevolking in gesprek te komen en zijn we toekomstgericht bezig. Ontmoetingen tussen burgers en colleges zijn nooit over hun hoogtepunt heen. De opkomst is afhankelijk van de onderwerpen die leven. Of het bezoekersaantal groot of klein is, iedere keer hebben we het gevoel dat het zin heeft gehad.’ Iedere keer? Dus ook die avond dat er maar één inwoner de moeite nam om in Roelofarendsveen op te komen dagen? Kea: ‘Dat was de uitzondering die de regel bevestigd.’