Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 januari 2014

Exclusieve leverancier voor rioolpompen

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente heeft de aanbestedingsregels niet goed gevolgd, waar het ging om de aanschaf en installatie van enkele rioolpompen. Het bedrijf Desman Pumps b.v. uit Alphen aan den Rijn kreeg deze opdracht, maar dat gebeurde zonder dat minimaal twee andere bedrijven ook de mogelijkheid hadden gekregen mee te dingen voor deze gemeentelijke overheidsopdracht.
Het ging namelijk om een bedrag van ruim 44.000 euro voor het leveren van drie pompputten aan de Achterweg. Op grond van het gemeentelijke inkoop- en aanbestedingsbeleid moeten in zo’n geval drie offertes worden aangevraagd. De ambtelijke staf heeft een inventieve oplossing gevonden voor dit probleem. Desman Pumps wordt, ook met terugwerkende kracht, aangesteld als exclusieve leverancier voor Kaag en Braassem waar het gaat om de aanschaf vanrioolpompen inclusief het telemetriesysteem Tetec.