Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 februari 2014

Niet-klagers krijgen ongelijk

KAAG EN BRAASSEM – De mensen die zich al jaren ergeren aan overdenderende vliegtuigen, maar hier nog nooit melding van hebben gemaakt, kunnen zich nu wel voor het hoofd slaan. Het Bewonersaanspreekpunt Schiphol (BAS) maakte vrijdag 14 februari bekend, dat het aantal melders met ruim 12% is gedaald tot 4.600. En verbond hier tegelijkertijd de conclusie aan, dat er blijkbaar sprake is van een afname van de geluidshinder.
Voor BAS zou het lage aantal melders, in vergelijking  tot de miljoenen mensen die in de andere regio’s rondom Schiphol wonen, tot de conclusie kunnen leiden dat de overlast boven Kaag en Braassem best wel zou mogen stijgen. Immers, vliegtuigen die boven gebieden vliegen waar minder mensen wonen, blijven dus weg van dichtbevolkte regio’s. Het is een zorg die de werkgroep ‘Geluidshinder Kaag en Braassem Noord’ ook heeft. In het rapport wordt de conclusie getrokken dat de afname van de hinder, door het preferent vliegen, bevestigd zou worden door de afname van het aantal meldingen. Dit is een zeer voorbarige conclusie.’