Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2014

Nieuwe bewoners voor De Verwondering

JOEP DERKSEN
NIEUWKOOP > Voor elf jonge mensen en hun partners was het maandag 3 februari een klein historisch moment: met het zetten van enkele handtekeningen werden ze eigenaar van een stuk grond op het projectgebied van De Verwondering. Eind maart gaat de eerste heipaal de grond in, zo is de verwachting, zodat de huizen na een proces van tien jaar eindelijk gebouwd kunnen worden.
In het gemeentehuis stonden dan ook kleurrijke petit-fours te wachten om opgegeten te worden. De ceremonie was een nieuw hoogtepunt, nadat afgelopen zomer al een paal geslagen was ter bekrachtiging van een samenwerkingsovereenkomst. Wethouder Trudy Veninga liet weten dat de bouwplannen nu (zo goed als) onherroepelijk zijn: ‘Het is nu wachten tot de eerste heipaal de grond in gaat. De doelstelling is, dat dit eind maart gebeurt.’
Het project Nieuw Venne II wordt als eerste ontwikkelt. Veninga: ‘We zijn blij dat Futura Zorg doorgaat met plannen voor zorghuisvesting voor ouderen en aanleunwoningen’. Hierop grapte een vader van één van de ondertekenaars: ‘Dat is mooi, dan kunnen wij daar straks ook heen.’ Hierna begon de ondertekenceremonie en van alle jonge ondertekenaars mochten Remco en Yvonne Spek zich de eerste eigenaren noemen van een prachtig stuk bouwgrond.