Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2014

Vrachtwagenparkeren geen groot probleem meer

JOEP DERKSEN
LISSE – Na tien jaar praten over oplossingen voor het parkeren van vrachtwagens in het dorp, bleek donderdag 30 januari tijdens de gemeenteraadsvergadering, dat het probleem eigenlijk vanzelf verdwenen is. Desalniettemin wilden de raadsleden toch, dat met het realiseren van nieuwe plekken toekomstige overlast voorkomen wordt.
Het college had de raadsleden enkele voorstellen gedaan voor het uitbreiden van het aantal vrachtwagenparkeerplaatsen. Hiervoor had de raad eerder al 160.000 euro gereserveerd. Enkele van de voorstellen behelsten het handhaven van de twee parkeerplaatsen in Meer en Duin en vijf plekken langs de Vennestraat, het stimuleren van het parkeren van vrachtwagens bij bedrijven met een ruime parkeergelegenheid en het formaliseren van de huidige gedoogplaatsen op Meer en Duin. De gemeenteraadsleden waren het er unaniem over eens, dat het college met een voorstel moest komen, waarin een combinatie van deze opties werd gepresenteerd.
Fractievoorzitter Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) had een onderzoekje gedaan: ‘Vanaf 2002 zijn er 12 klachten binnen gekomen. We hebben contact opgenomen met de klagers of het probleem zich nog voordoet.’ Dit bleek niet zo te zijn bij een truck die bij Beek stond en met betrekking tot vrachtwagenparkeerklachten op Meer en Duin. Ook op de Broekweg is geen tientonner meer te bekennen. Fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA) wees er op, dat de grootste uitdaging nog ligt in het formaliseren van de gedoogplaatsen op Meer en Duin: ‘Als  het parkmanagement daarmee problemen heeft, moeten ze over de alternatieven maar overleggen met de betreffende bedrijven.’
Ook D66 was voorstander van het parkeren van vrachtwagens op Meer en Duin, maar raadslid Cor van Dijk liet wel weten: ‘Het aantal benodigde plekken blijft een momentopname, het kan zijn dat er later weer meer plekken nodig zijn.’ Wel vond Gerrit Meiland (CDA) dat er sanitaire voorzieningen getroffen moesten worden: ‘In Meer en Duin zitten de chauffeurs de behoeftes te doen in de perkjes. Dat is niet heel erg fris.’ De VVD pleitte voor de invoering van vergunningen voor vrachtwagenchauffeurs, maar vond hiermee niet alle partijen aan haar zijde.
Burgemeester Lies Spruit constateerde: ‘Alle fracties kiezen voor een praktische oplossing. Het probleem is minder groot dan we dachten. Een combinatie van drie collegevoorstellen zou heel goed mogelijk zijn.’