Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2014

Andries de Boer vrijgepleit

NOORDWIJK – Andries de Boer zag zich in januari gewongen om zijn raadszetel op te geven, omdat hij door Trouw en andere media beschuldigd werd van onder meer belangenverstrengeling, misleiding en intimidatie. Hij heeft Trouw gedaagd voor de rechter en De Boer is op alle punten in het gelijk gesteld. Hiermee is de naam van De Boer volledig gezuiverd. De bewuste krant heeft een rectificatie moeten plaatsen, met daarin de mededeling dat De Boer geen blaam treft.
De Boer zelf is blij met deze uitkomst, maar hij beseft ook, dat hij in de toekomst de gevolgen van de valse beschuldigingen nog zal merken. ‘Mijn goede naam werd zeer zwaar beschadigd en ik zag mij gedwongen om mijn politieke activiteiten per direct te beëindigen. Tegen de zeer zware insinuaties en onjuistheden kon ik mij op dat moment niet onmiddellijk verdedigen. Dit feitenrelaas heeft weken kostbare tijd gekost. Zonder goede reden (behoudens nog meer stemmingmakerij en om het verhaal smeuïger te maken), werd in alle publicaties mijn naam in verband gebracht met mijn CDA raadslidmaatschap. En dat twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen, waaraan ik door hun toedoen, niet meer kan deelnemen omdat de termijn nu verstreken is.’