Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 maart 2014

Burgemeester voor één jaar

OEGSTGEEST – De kogel is door de kerk. De commissie van gemeenteraadsleden die zich heeft gebogen over de vraag wie de opvolger van de huidige burgemeester Els Timmers mag worden, is er uit. De naam van de opvolger is doorgegeven aan de Commissaris van de Koning, maar wordt pas later bekend gemaakt. Het is namelijk de Commissaris van de Koning zelf, die hier nog een oordeel over moet geven.
Opvallend is wel, dat de persoon die de dorpsscepter overneemt, deze functie maar een jaar kan uitvoeren. Fractievoorzitter Tim van Tongeren (PrO) liet donderdag 27 februari weten, dat dit noodzakelijk was, omdat er nog geen duidelijkheid is over de bestuurlijke toekomst van Oegstgeest. Het is een opvallende  uitspraak, omdat de gemeenteraad in december  meerderheid  een fusie van Oegstgeest heeft afgewezen. Het beschikken over een kroonbenoemde burgemeester, die voor minimaal zes jaar aanblijft, zou deze zelfstandigheidsambitie dan ook kracht bij zetten. Het is dan ook de vraag in hoeverre het besluit voor het aanstellen van een tijdelijk burgemeester vrijwillig is gedaan door de gemeenteraadsleden zelf of in welke mate de Provincie Zuid-Holland hier (zachte) invloed op heeft uitgeoefend.