Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 maart 2014

Glorieuze verkiezingsoverwinning Nieuw Lisse

LISSE – De lokale partij Nieuw Lisse is voor het eerst in haar bestaan de grootste partij van het dorp geworden. Hiermee stoot Nieuw Lisse de VVD van de troon. Het CDA behaalde een verrassende tweede plek en D66 bereikte de derde plaats door meer kiezers dan ooit aan zich te binden. Grootste verliezers zijn VVD en PvdA. De VVD is gekelderd naar drie zetels en de PvdA houdt één schamel zeteltje over. De SGP/ChristenUnie blijft op twee zetels staan.
De verkiezingsuitslag werd woensdagavond 19 maart bekend gemaakt in het gemeentehuis. Burgemeester Lies Spruit hield de spanning er in, want ze kondigde de uitslagen per stembureau aan, zodra deze binnen kwamen. Al snel werd duidelijk wie de grootste winnaars waren. Nieuw Lisse haalde de meeste stemmen bij maar liefst acht stembureau’s en moest de ‘overwinning’ delen met het CDA op het stembureau van de postduivenvereniging. Het CDA was verder het grootste bij de Beukenhof en Da Capo. De VVD was alleen bij het stembureau Rustoord de winnende partij, maar dat was bij lange na niet genoeg om de overige verliezen te compenseren. De voorlopige einduitslag is dan ook, dat Nieuw Lisse de grootste partij is geworden met vijf zetels. Het CDA is nummer twee met vier zetels, op de voet gevolgd door D66 met hetzelfde aantal. De VVD zakt weg naar drie zetels en de PvdA/GroenLinks werd gemarginaliseerd naar één zeteltje. Voormalig wethouder Guus Mesman moet de komende jaren het werk in de raadszaal alleen doen. De SGP/ChristenUnie wist meer stemmers aan zich te binden, maar kon dat niet verzilveren naar een extra zetel en blijft op twee staan.