Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 maart 2014

Plannen voor parkzone

HILLEGOM – Het gebied rondom het St. Jozefpark en de Leembruggenstraat kan worden ingericht als ‘parkzone’. Dit voorstel doet het college van burgemeester en wethouders aan de raadsleden in de uitwisselingsbijeenkomst van donderdag 13 maart. De politici moeten hun mening geven over de plannen om er een fietspad en voetpad aan te leggen, die lopen vanaf de kerk in de richting van de haven of Elsbroek.
Het college zet ook in op plannen om door woningcorporatie Stek ‘minder woningen terug te bouwen in de Leembruggenstraat’. In deze straat worden namelijk veertig  woningen gesloopt, hier komen circa 27 woningen voor terug, in plaats van de eerder geplande 37. Volgens het college komt er dus meer ruimte voor groen. De monumentale bomen rond de kerk en in de kerktuin kunnen behouden blijven. Om dit alles te bereiken, vraagt het college toestemming van de raad om 750.000 euro beschikbaar te stellen voor de aankoop van 3.000 m2 grond. Van datzelfde bedrag moet ook het openbaar groengebied heringericht worden.