Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 maart 2014

Verdubbeling vergoeding computerapparatuur voor politici

JOEP DERKSEN
HILLEGOM – De vergoeding voor raadsleden voor de aanschaf van computerapparatuur wordt verdubbeld. Tot nu toe ontvingen de politici 125 euro per jaar van de gemeente om nieuwe computers en toebehoren te kopen. Het college stelt nu voor om deze vergoeding te veranderen in een uitbetaling van 1.000 euro voor vier jaar; twee keer zo veel dus.
De vergoeding voor de kosten voor een internetabonnement (30 euro per maand) gaan wel omlaag naar 15 euro per maand, maar dat is nog altijd meer dan voldoende om de kosten voor het gemiddelde internetabonnement te dekken. Een ambtelijk advies laat weten: ‘Wij achten de voorgestelde vergoeding zeker toereikend. Hiermee zijn de raadsleden in staat naar eigen keuze apparatuur aan te schaffen (tablet, laptop, desktop, software en zo nodig aanvullende hardware), waarmee zij invulling kunnen geven aan de uitgangspunten van papierloos werken.’ De gemeenteraadsleden mogen al dan niet voor de verhoging van hun vergoeding stemmen tijdens de raadsvergadering van woensdag 26 maart; een week na de gemeenteraadsverkiezingen.