Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2014

Wethouder gaat voor zorgboerderij

KAAG EN BRAASSEM – Wethouder Jan Uit den Boogaard neemt binnenkort afscheid van de politiek, maar dat wil niet zeggen dat hij achter de geraniums gaat zitten. Hij is verstandig genoeg om niet actief te worden als ‘adviseur’ en ‘belangenbehartiger’ van welke instantie ook richting de gemeente. Maar wel gaat hij zich inzetten voor de stichting MAN (Man, Animals, Nature).
 
Hierover stelt Uit den Boogaard enthousiast: ‘Dat is een stichting om zorgboerderijen op te richten. Mensen die er achter zitten hebben redelijk veel geld, maar weten niet hoe je een agrarisch bedrijf moet runnen. Deze stichting wil boerderijen beheren, met vee en waar alternatieve energie opgewekt wordt. Ze zijn verschrikkelijk enthousiast. Ik ben er sinds vorig jaar juni bij betrokken en ben nu bestuurslid. De stichting is gevestigd in Den Haag en het eerste voorlopige koopcontract is ondertekend om een zorgboerderij op te richten in de regio Leidschendam-Nootdorp.