Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2014

Wobber kan fluiten naar centen

LISSE – Een notoire wobber heeft weer bakzeil moeten halen. Een wobber is iemand, die gemeenten belaagt met verzoeken om gemeentelijke documenten aan te leveren. Als deze gevraagde informatie niet, of niet op tijd, wordt aangeleverd, heeft de wobber recht op honderden euro ‘compensatie’. Inmiddels zijn er in het hele land adviesbureautjes opgericht, die zo hun geld verdienen.
De bewuste wobber in deze gemeente wilde onder meer het getuigschrift, de examenuitslag en de verklaring omtrent gedrag van een BOA (bestuurlijke opsporingsambtenaar) inzien. Om dit te bereiken had de wobber een schrijven opgesteld ‘in zeer algemene en moeilijk exact te duiden bewoordingen’. Hierdoor was niet goed op te maken, op welke gegevens het wob-verzoek precies betrekking had. Maar de informatie die bij de gemeente bekend was, is verstuurd aan de wobber en het verzoek om de ontbrekende informatie is doorgestuurd naar de betreffende instanties. De wobber vond dit uiteraard niet voldoende en stelde de gemeente in gebreke bij de commissie Bezwaarschriften. Die stelde de wobber in het ongelijk, waarop de wobber weer in beroep ging. Maar ook in beroep kreeg de wobber het lid op de neus. Er wordt geen schadevergoeding uitgekeerd en de wobber kan fluiten naar die centen.