Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2014

Geen planschadevergoeding

LISSE – De komst van 36 appartementen aan de Van Ostadestraat en Gerard Douhof leidt niet tot planschade voor de bewoner(s) van de Van Ostadestraat 6. Dit heeft het bureau SAOZ (Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken) bepaald en het college van burgemeester en wethouders nam dit advies dinsdag  15 april over. De aanvrager voor de planschade ontvangt dus geen geld en is zelfs 300 euro kwijt als kosten voor het aanvragen van de planschadevergoeding.
De bezwaarmaker vond dat zijn woning minder waard werd door het verlies aan uitzicht, geluidsoverlast, toenemende verkeers- en parkeerdruk en de vermindering van privacy. SAOZ oordeelt echter, dat er geen sprake is van een ‘verslechterde situatie’ ten opzichte van het vorige bestemmingsplan. Waar het gaat om de privacy en woon- en gebruikshinder ontstaat er volgens de stichting ‘eerder een voordeel’, zo blijkt uit ambtelijke stukken.