Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 april 2014

Gratis nieuw drainagesysteem

KAAG EN BRAASSEM – De drainage aan de Drechtlaan moet aangepakt worden. Sinds het aanbrengen van een kleilaag op de naastgelegen dijk, ondervinden de bewoners wateroverlast. De gemeente en het Hoogheemraadschap van Rijnland draaien op voor de kosten van het herstellen van die drainage. Deze mededeling deed wethouder Ton van Velzen naar aanleiding van een vraag van gemeenteraadslid Ilse van der Poel (PRO).
 
De wethouder liet weten dat vorige eeuw, bij de verkoop van de huizen, de huiseigenaren bedongen hadden dat de kosten voor het onderhoud van de drainage voor altijd voor de gemeente zouden zijn. ‘De bovenlaag van de dijk is afgegraven en een kleilaag is aangebracht, waarna de oorspronkelijke bovenlaag er weer bovenop kwam. De drainage was behoorlijk slecht en doordat er nu een nieuwe kleilaag op de dijk zit, dringt het water er niet zo makkelijk door. Hierdoor loopt dat regenwater naar beenden en wordt het door de drainage slecht weggewerkt.’ De gemeente zorgt ervoor dat het drainagesysteem opgeknapt wordt en deelt de kosten hiervoor met het Hoogheemraadschap. Van Velzen bevestigde: ‘De inwoners hoeven niets te betalen. Het probleem met de wateroverlast zal hier mee zijn opgelost.’