Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2014

SBN en CDA kiezen D66 als mogelijke coalitiepartner

JOEP DERKSEN
NIEUWKOOP – De politieke partijen SBN (Samen Beter Nieuwkoop), CDA en D66 gaan met elkaar onderhandelen over het vormen van een coalitie. Hiermee volgen ze het advies van informateur Bauke de Haan. VVD-fractievoorzitter Paul Platen spreekt van ‘de draai’ van D66, omdat die partij in de voorgaande jaren fel oppositie heeft gevoerd en zich altijd kritisch heeft uitgesproken over de toenmalige coalitie.
Fractievoorzitter Marco Oehlenschläger (D66) weerlegde deze kritiek: ‘We zijn redelijk consequent geweest in de oppositie. Soms waren we hard in onze kritiek, maar altijd reëel. We waren niet overal op tegen. We gaan ons niet op voorhand uitspreken over ‘de draai’. Als we teveel moeten draaien, dan hoort u dat ook, want dan gaat het niet lukken met de gesprekken. We moeten de onderhandelingen een kans geven.’ Guus Elkhuizen (SBN) wordt door de partijen unaniem aangewezen als formateur. Hij zal de komende weken de onderhandelingen tussen SBN, CDA en D66 leiden.
Elkhuizen liet weten: ‘Ik wil eerst bezien hoe SBN en CDA samen kunnen komen. Als we hier uitkomen, wil ik daarna met de tweede winnaar, D66, het gesprek aangaan. Met name om met hen serieus te verkennen wat hun wensen zijn en in hoeverre deze aansluiten bij de wensen van SBN en CDA. We zullen ook kritische vragen stellen aan D66 en we vragen hen hoe serieus hun draai is.’