Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 april 2014

Start realisatie woningen

 
LEIMUIDEN – De gemeente heeft een contract ondertekend met projectontwikkelaar Kuin voor het plan Beukenlaan fase II en III. De verkoop van de twee vrijstaande woningen en de vier ‘twee-onder-één-kap’ huizen start al binnen zes weken. Wie één van de 46 eengezinswoningen op de kop wil tikken, moet nog wachten tot aan het eind van dit jaar, omdat de procedure voor de komst van deze huizen nog niet afgerond is.
Dit woningbouwproject is de tweede activiteit die de projectontwikkelaar in deze gemeente opzet. Eerder al realiseerde het bedrijf zeven woningen aan de Sotaweg in Roelofarendsven. Eigenaar/directeur Jan Kuin is zeer te spreken over de kwaliteit van deze woningen. ‘We maken gebruik van een duurzame bouwstijl, met keramische pannen en aardetinten stenen. De stijl van de woningen zelf is ‘jaren ‘30’. Van deze eengezinswoningen valt 30% onder de categorie ‘sociale koopwoningen’. De prijs voor deze huizen ligt dan dus onder de 200.000 euro.
Ook de prijs voor de twee-onder-een-kappers valt in verhouding tot vijf jaar geleden mee: 330.000 euro en voor de villawoning  (exclusief keuken) hoeft de koper slechts 375.000 euro, vrij op naam, neer te leggen. De contractondertekening is één van de laatste officiële taken die wethouder Jan Uit den Boogaard verricht. Hij is blij met deze ontwikkeling: ‘Het is sneller gegaan dan gedacht en dit wordt voor de nieuwe eigenaren een zeer plezierige plek om te wonen.’