Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2014

Meesnoepen uit subsidiepot

STREEK – Het gemeentelijk samenwerkingsorgaan Holland Rijnland moet worden ingezet als ‘subsidiemakelaar’. In Europa liggen miljoenen euro’s aan subsidiegeld te wachten om uitgegeven te worden en deze regio moet er voor zorgen dat een deel van dit geld deze kant op komt.
Er zijn veel Europese, provinciale en andere subsidies beschikbaar die de gemeenten voor gemeentelijke projecten zouden kunnen inzetten. Ook zijn er subsidiemogelijkheden voor ondernemers, bedrijven, maatschappelijke- en culturele instellingen beschikbaar. Maar gemeenten hebben vrijwel geen inzicht in al die subsidiemogelijkheden en hierdoor worden veel kansen gemist.
Daarom kijken de regionale bestuurders naar Holland Rijnland als ‘centraal overkoepelend orgaan’ om hierover informatie te verzamelen en dit te verspreiden aan de gemeenten. Hierna kunnen die gemeenten zelf subsidies gaan aanvragen, al dan niet met ondersteuning van Holland Rijnland.