Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juni 2014

Oerwoud aan overheidsinstanties

LISSE – De boer die houtwallen had afgegraven wordt vooralsnog niet vervolgd. Eerst willen de verschillende overheidsinstellingen precies weten, wat er aan de hand is. Dit liet burgemeester Lies Spruit weten naar aanleiding van vragen van commissielid Erik Prins (D66). Hij wees de burgemeester er op, dat zij ‘een krachtig signaal zou afgeven dat het afgraven van houtwallen niet getolereerd zou worden. Maar dat signaal is niet afgegeven. Hoe zit het met de handhaving?’
Spruit deed uit de doeken wat de laatste stand van zaken is: ‘Deze daad leek niet door de beugel te kunnen, maar het handhaven blijkt een ingewikkeld traject. Hier is sprake van toezicht in handhaving op de Boswet. Het bevoegd gezag is de ‘Rijksdienst voor Ondernemend Nederland’. Deze dienst heeft de Milieudienst gevraagd om te rapporteren. Als de rapportage afgerond is, vindt het mogelijke strafrechtelijk traject plaats.’ Ze vervolgt: ‘De Milieudienst past hoor en wederhoor toe. Binnenkort wordt de ondernemer zijn kant van het verhaal gevraagd. Mensen worden pas veroordeeld als het bewezen is, dus eerst wachten we af wat de Officier van Justitie hiervan vindt. Wij verwachten overigens, dat het Ministerie van Economische Zaken een herplantplicht uitvaardigt, maar dat is nog niet gebeurd.’ Prins was verrrast dat zich zoveel overheidsinstanties bemoeiden voor één afgraving van een houtwal. ‘Hoeveel tijd zjin we met al die overheden verder, als uiteindelijk dat krachtige signaal komt?, vroeg hij zich eufemistisch af.