Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 augustus 2014

Dorpsdichter brengt bundel uit

 
JOEP DERKSEN
LISSE – De voormalige dorpsdichter Willem Ruigrok mocht dinsdag 19 augustus zijn dichtbundel tonen. Net voor het wekelijkse persgesprek toonde hij het journaille zijn meest recente levenswerk. Wethouder Adri de Roon (D66) nam het boekje in ontvangst;  hiervoor moest hij een minuutje uit zijn werkschema opschonen. Hij genoot van de inhoud: ‘De gedichten zijn mooi geschreven, de teksten zijn sterk’.
Voorafgaand aan de overhandiging van de  bundel liet De Roon weten: ‘Dit is binnen de minuut klaar’. Even verbouwereerd stond Ruigrok te kijken aldaar. Hij liet zich echter niet uit het veld slaan en vertelde over hoe het hem de afgelopen twee jaren was vergaan. ‘Dat ik de eerste officiële dorpsdichter van Lisse mocht zijn, voelde of ik tot ridder werd geslagen. Het voelde heel erg fijn.’
Ruigrok toonde de dichtbundel ‘Dorpsgedichten 2012 – 2014’ en hield het hoog, zodat iedereen het kon zien. Het boekje bevat maar liefst 38 gedichten, waaronder een haiku, enkele rijmen en tekeningen van gezichten. De Roon constateerde: ‘Het ziet er heel mooi uit, alleen staat mijn tegenhaiku er niet in. Dat was van u geen fijn besluit.’ ‘Dan moet je maar je eigen dichtbundel uitbrengen’, bracht de dichter hier lachend tegen in.
Met de komst van deze dichtbundel is een  nieuw stukje lokale literaire geschiedenis geboren. Ruigrok probeerde zijn periode als dorpsdichter te verlengen, maar werd hierbij verslagen door Jeanette Loos. Zijn humeur heeft hij hierdoor echter niet verloren; ‘De afgelopen twee jaren waren een mooie tijd, ik ben helemaal niet boos. U zult mij regelmatig zien rondwandelen met een tas vol boeken op mijn rug.’ Deze probeert Ruigrok te verkopen aan deze man of die meid. We hoeven ons geen zorgen te maken; Ruigrok komt zeker weer terug!