Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2014

Nieuwe plannen voor ontwikkeling Hobaho

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders gaat een nieuwe poging opzetten, om het Hobahoterrein te laten ontwikkelen. Twaalf jaar lang duurt deze martelgang al en ondertussen staat dit stukje centrum bekend als ‘Lelijk Lisse’.
Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) weet, dat eigenaar ProVast al een schetsplan heeft ontwikkeld en dit plan is in de openbaarheid gekomen. ‘Maar dat was de verkeerde volgorde’, aldus Ruigrok. ‘We willen de kaders voorleggen aan de raad waarbinnen het moet plaatsvinden. Deze kaders gaan over de bereikbaarnheid, de verkeerscirculatie, de parkeernormen, de fasering en hoe het er ongeveer moet uitzien. We gaanuit van 30% sociale woningbouw en het moet passen in het gebied. In zo’n centrumgebied kun je in het midden van het plan hogere bouw realiseren dan aan de kanten.’