Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 oktober 2014

‘Veiligheid is een onzinargument’

JOEP DERKSEN
NIEUWKOOP – De bewoners langs de Paradijsweg balen verschrikkelijk dat meer dan 90 segioa’s horizontaal gesnoeid worden. De gemeente wil deze bomen kappen ‘vanwege de verkeersveiligheid, mogelijke schade aan het wegdek en omdat deze bomen niet passen in een autochtoon landschappelijk karakter’.
Een deel van de Paradijswegbewoners kwam donderdag 25 september naar de gemeenteraadsvergadering toe, om daar hun ongenoegen te uiten. Zij willen deze bomen graag behouden. ‘De wortels van deze watercipressen kunnen de weg niet beschadigen, door de bouwwijze van de Paradijsweg. Deze weg is aangelegd op 50 tot 80 centimeter groof puin en dat puin houdt wortelschade tegen.
Bovendien, zo vinden de bewoners, is het kappen van deze bomen geldverspilling, omdat nieuwe bomen ook ‘een gevaar zijn voor de veiligheid’. Immers, die bomen verliezen ook hun bladeren in de herfst. ‘Veiligheid is een onzinargument’, zo laten de petitie-indieners Michiel van Zeeland en Ellen Akerboom weten. ‘Dat vallende blaadjes gladheid veroorzaken, kan waar zijn. Maar dit geldt ook voor de opnieuw te beplanten inheemse soorten.’
De burgemeester nam de petitie met dank in ontvangst, maar deed geen toezeggingen over het behoud van de bomen.