Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 oktober 2014

Wethouder zet bloemetjes bij rotonde

JOEP DERKSEN
LISSE – Na een half jaar is de rotonde bij ’t Poelhuys eindelijk klaar. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) zette de allerlaatste plantjes persoonlijk in de grond, als teken dat het bij een rotonde niet alleen gaat om het asfalt, maar ook om de natuurlijke afronding. Als dank voor hun geduld in de afgelopen zes maanden kregen alle aanwezige buurtbewoners een bloemetje overhandigd.
Nieuwenhuis keek naar de rotonde en oordeelde: ‘Het is een prachtig resultaat, nadat winkeliers en omwonenden door een paar lastige maanden zijn gegaan. Maar nu hebben we wel meer veiligheid en meer parkeerplekken.’ De omwonenden waardeerden het zeer, dat zij een bloemetje kregen. Maar waar het gaat om het verkeer en de aanleg van rotondes is iedereen een expert, dus er waren nog genoeg verbeterpunten. ‘Ik vind de rotonde heel mooi, maar er zijn al bijna-botsingen geweest vanwege automobilisten die rechtsaf sloegen en direct nog eens rechtsaf gingen om de Kwartelstraat in te rijden’, zo stelt een rollatorrijdster die niet met haar naam in de krant wil.
Jan Plasmeier geniet ook van de rotonde, maar vraagt zich af: ‘Waar zijn de mooie beelden in het midden van die rotonde? Er liggen er genoeg in de opslag van de gemeentewerf.’ Automobilisten die vanaf de rotonde de afslag nemen richting ’t Poelhuys en daarna weer rechtsaf slaan richting de parkeerplaatsen hebben het al ervaren. Het fietspad naast de weg eindigt abrupt op de weg, precies op de plek waar de automobilisten rechtsaf moeten. Het resultaat is een grote dode hoek, waarbij de fietsers het gevaar lopen niet door de afslaande automobilist gezien te worden. Plasmeier beaamt dit: ‘In plaats van die struiken daar te planten, hadden ze beter het fietspad door kunnen trekken.’ Klaas Egas is het hier mee eens: ‘De rotonde is prima, maar deze corridor gaat problemen geven.’