Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2014

´Bezuinigen is nooit leuk´

LISSE – Geen steun voor een pleidooi van D66 en PvdA/GroenLinks om de bezuiniging op de reserves van de Wmo terug te draaien. De beide partijen probeerden donderdag 6 november tijdensde gemeenteraadsvergadering om een meerderheid van de raadsleden te overtuigen, maar slaagden hier niet in. Fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) oordeelde, dat D66 en PvdA/GroenLinks met een ´zwak´ dekkingsvoorstel kwamen.
Ook wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) was geen voorstander van het pleidooi. Hij liet weten: ´Bezuinigen is nooit leuk. Ambtelijk wordt gezegd, dat dit kan. Alle lucht is uit de gemeentelijke begroting; als je dan nog 125.000 uit een al leeg geknepen begroting moet knijpen, zie ik dat met enige zorg tegemoet.´ Raadslid Erik Prins was het oneens met de wethouder: ´Bezuinigen doet pijn, maar bezuinigen op de Wmo vinden we ontoelaatbaar.´ Er was echter te weinig steun voor het D66-PvdA/GroenLinks voorstel.