Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2014

Geen statushouders in Koetshuis

JOEP DERKSEN
NIEUWKOOP > Een pleidooi van VVD en CDA om het Koetshuis te gebruiken als opvanglocatie voor statushouders, werd verworpen door de rest van de gemeenteraad. Woningstichting Nieuwkoop (WSN) zag dit pand als een geschikte plek om de tientallen voormalige asielzoekers een eigen woonplek te geven, maar de meerderheid van de politiek ging niet met deze gedachtegang mee.
Zo stelde Pien Schrama (MPN/PN): ‘Je moet met herhuisvesing van statushouders breder kijken dan het Koetshuis. Ook jongeren en ouderen zouden in het Koetshuis moeten kunnen wonen. Het zijn allemaal mensen.  We zijn voorstander van het mixen van mensen, want zo integreren de statushouders ook beter.’ Marco Oehlenschläger (D66) was het hier mee eens: ‘We moeten statushouders spreiden. Zij hebben alle recht om goed gehuisvest te worden en onder te gaan in de Nieuwkoopse samenleving. We moeten ze niet wegstoppen, met een paar muurtjes in het gebouw geplaatsts en een bel aan de muur gebracht; dat is een zwakke oplossing. Juist op dit punt moet het goed mogelijk zijn om met de woningstichting tot een goede oplossing te komen. Of het Koetshuis er bij betrokken wordt, laten we over aan de wijsheid van het overleg.’