Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2014

Seniorenwoningen in Aar en Amstel

JOEP DERKSEN
NIEUWKOOP > Het college van burgemeester en wethouders moet met de Woningstichting Nieuwkoop (WSN) plannen bedenken om ouderenhuisvesting te realiseren in het voormalige verzorgignshuis Aar en Amstel. Deze opdracht gaven de politieke partijen MPN/PN, VVD, SGP/ChristenUnie en SBN tijdens de raadsvergadering van donderdag 13 november.
Wethouder Annette Pietersen liet weten, dat hierover al gesprekken gaande zijn met de WSN. Ze informeerde de politici: ‘Het gebouw Aar en Amstel en de grond zijn eigendom van de woningstichting. Het staat bijna leeg, maar wordt nog wel voor een klein deel verhuurd.’ Ze twijfelde wel aan de slaagkansen om veel senioren uit hun huidige woningen te lokken naar de locatie Aar en Amstel. ‘De vraag is wat de verhuisbereidheid is van de ouderen. Ze kijken naar het verschil in woonlasten tussen hun huidige huur en lasten en wat ze gaan betalen als ze op een nieuwe plek gaan wonen. WSN moet kijken of ze het kunnen maken, dat mensen hier gaan wonen voor een huurprijs, die mensen er voor willen betalen.’ Pietersen besloot: ‘Ik heb mijn zorgen over de werkelijke verhuisbereidheid van de mensen. Veel van de 85-plussers willen niet tussen ‘de oude mensen’ zitten.’