Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2014

Kansen voor inwoners met groene vingers

NIEUWKOOP > De gemeente wil de inwoners veel ruimte geven om hun eigen natuurlijke omgeving te onderhouden. Zij moeten er dan wel voor zorgen dat de kwaliteit van de openbare ruimte hetzelfde zal blijven en niet verminderen. Ook mogen er geen onveilige situaties ontstaan. Maar verder krijgen de inwoners grotendeels de vrije hand, zo liet wethouder Guus Elkhuizen woensdag 29 oktober weten tijdens de meningsvormende raad.
De gemeente legt niet aan de inwoners op dat ze de natuur in hun eigen buurt moeten onderhouden; zo’n initiatief zou tot mislukken gedoemd zijn. Maar wanneer mensen zelf het initiatief nemen om dit te gaan doen, dan worden ze met open armen verwelkomd. ‘We geven de inwoners het vertrouwen’, aldus Elkhuizen.