Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2014

‘Alcoholmatiging begint bij de mensen thuis’

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – De verkoop van alcohol in kantines van sportverenigingen zorgt niet voor een verstoorde marktwerking met de horecagelegenheden elders in de dorpen. Dat laat een gemeentelijk woordvoerder weten, naar aanleiding van vragen van het Witte Weekblad.
Worden commerciële horeca-instellingen benadeeld door het feit dat lagere drankprijzen gevraagd worden in kantines en ontstaat hierdoor een verstoorde marktwerking? Gaat het college maatregelen nemen om de drankprijzen bij sportverenigingen op te krikken naar commerciële tarieven? De woordvoerder laat hierop weten: ‘In de Drank- en horecaverordening zijn voorschriften opgenomen voor paracommerciële instellingen om oneerlijke concurrentie tegen te gaan. Zo zijn er beperkende voorschriften op het gebied van het houden van feesten en partijen en tijden dat er alcohol mag worden geschonken. De situatie in onze gemeente is in overeenstemming met de landelijke situatie. Wij zijn van mening dat er dan ook geen verstoorde marktwerking is.  Betreffende het alcoholmatigingsbeleid, dit begint in eerste instantie al bij de mensen thuis. Daarnaast is er in de Drank- en horecaverordening opgenomen dat paracommerciële instellingen beperkt alcohol mogen schenken.