Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2014

Kerstbomen in de ban voor burgemeesters

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – Het afscheid nemen van burgemeester Lokker op 15 december en het installeren van de nieuwe burgemeester, Jan Rijpstra, op 17 december kan hinder ondervinden door de kerstbomenverkoop die ieder jaar naast het gemeentehuis plaats vindt. Commissielid Van den Akker (Puur Noordwijk) maakte zich hier donderdag 13 november tijdens de vergadering van de commissie RBF zorgen over. Hij vroeg: ‘Is de vergunning voor het verkopen van kerstbomen al vergeven? Zo niet, kunnen we die locatie dan elders doen, anders kunnen we bijna niet in het gemeentehuis komen.’
Wethouder Van Duin liet weten, dat hij deze zorgen deelt: ‘Als het (de kerstbomenverkoop, JD) vergund is, moeten we zorgen dat het kleiner wordt gemaakt. Er moet een mooie entree gemaakt worden voor het publiek, dat afscheid komt nemen (van burgemeester Jan Pieter Lokker, JD) en niet hoeft weg te duiken voor overhangende takken. Als het even kan, zoeken we een andere plek.’ De beide ceremonies vinden plaats in de Oude Jeroenskerk.