Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2014

Klap voor insprekers

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – Drie sprekers die duizenden inwoners vertegenwoordigen, pleitten vorige week voor het voor de komende vijftien jaren open houden van het zwembad. Hiervoor was het noodzakelijk, dat de meerderheid van de gemeenteraad in zou stemmen met het jaarlijks reserveren van 400.000 euro voor het zwembadonderhoud.
Namens Sportfondsen, dat het zwembad beheert, sprak manager De Groot in. ´Al acht jaar draaien we in een kringetje rond. De onduidelijkheid kost de medewerkers slapeloze nachten. Behoud het zwembad van Oegstgeest; de duizenden steunbetuigingen zeggen genoeg.´ Inspreker Westra had een reddingsband omgedaan en hij overhandigde het resultaat van een handtekeningenactie voor het behoud van het zwembad; 3.339 steunbetuigingen. Westra: ´Neem uw verantwoordelijkheid en zorg voor een goed onderhouden zwembad Poelmeer en houd het zwembad open!´
Kathy Wellen voerde namens “De Nieuwe Vrienden Van Poelmeer” het woord, omdat de grote animator achter deze actiegroep, Willem van Hoorn, overleden is. Na meer dan acht jaar praten is het verhaal nog niet af. Geef wethouder Marien den Boer de mogelijkheid om een maximum van 400.000 euro per jaar te besteden om een zwembad voor Oegstgeest te behouden, voor de komende 15 jaar.´
De betogen van deze insprekers waren bij de collegepartijen echter tegen dovemansoren gesproken. VVD, LO en CDA wilden alleen garanderen dat het zwembad in 2015 open blijft.