Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2014

Platform Ons Noordwijk keert zich tegen plannen Hotels van Oranje

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – Het Platform Ons Noordwijk (PON) is de actiegroep, die enkele jaren geleden binnen mum van tijd ruim 1.000 handtekeningen inzamelde tegen de bouwplannen van Hotels van Oranje. Nu laat PON weer van zich spreken, om een tegengeluid te geven aan de publiciteitscampagne en de door aanhangers van de Hotels van Oranje opgezette promotie van de bouwplannen.
Zo oordeelt PON dat de Hotels van Oranje geen 26.000 m2 aan bouwrechten hebben, maar volgens PON-berekeningen slechts 20.000 m2. Bovendien zou een uitbreiding van het huidige Oranje Hotel met twee extra etages leiden tot 4.000 m2 extra aan bouwoppervlak; hierdoor stijgt volgens PON het totaal aan bouwoppervlak naar 30.000 m2. De actiegroep pleit er voor, dat een onafhankelijk bureau de precieze omvang van de bouwrechten opnieuw bekijkt en berekent.
In tegenstelling tot eerdere berichten, blijken de bewoners van de Parallelflat en de PON-vertegenwoordigers geen voorstander te zijn van de bouwplannen van Hotels van Oranje. ‘De afwijking ten opzichte van het vigerend bestemmingsplan is te extreem. Het is onduidelijk wat de bouw van de appartementen bijdraagt aan de versterking van de hotel- en congresfaciliteiten binnen Noordwijk. Bovendien heeft PON de vrees, dat het instemmen met de HVO-plannen een precedent creëert voor de hoogte van andere bouwwerken op braakliggende terreinen,’ aldus Jacob en Houting, Rick van der Niet en Harry Admiraal van PON.
 Daarnaast maakt PON zich zorgen over de zichtlijnen en de bouwhoogtes ten opzichte van de vuurtoren en pleit de actiegroep er voor, dat Hotels van Oranje een bedrag betalen, zodat 30% sociale woningbouw – die niet in de nieuwbouw gepland staan – toch elders in Noordwijk gerealiseerd kunnen worden.