Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2014

Opnieuw gedonder bij Voedselbank Alkemade

Don Klerkx stapt op
KAAG EN BRAASSEM – Het nieuwe bestuur van de Voedselbank Alkemade is bekend en tot verrassing van velen stond de naam van Don Klerkx hier niet bij. Enkele maanden geleden begon Klerkx zich in te zetten om het oude opgestapte bestuur te vervangen en te zorgen voor een nieuwe toekomst van de Voedselbank. Maar ondank bleek het loon van Klerkx; hij hield de eer aan zichzelf en stapte op.
Klerkx vertelt hoe het allemaal zo gekomen is: ´Mijn intentie was met nieuwe mensen het verloren vertrouwen te herwinnen. Essentieel daarbij was een totale ontvlechting van de verbinding tussen de Voedselbank en de Kringloopwinkel. Talloze gesprekken volgden nadien, zowel met gemeente, met ex-sponsors, met adviseurs  en met kandidaat-bestuursleden. Ik neigde ernaar om rigoreus het mes in de organisatie te zetten. De Kringloop is immers momenteel nog de enige sponsor.´
Volgens Klerkx liep hij aan tegen ´verborgen agenda´s en wantrouwen´, zo stelt hij: ´Afgelopen week - tijdens een ingelaste spoedvergadering - werd ik hierin zwaar teleurgesteld toen bleek dat zonder mijn medeweten er al een nieuw bestuur was geformeerd. Ik kon weliswaar nog aanschuiven, maar dat was dan ook alles. Bovendien bleek de noodzakelijke vernieuwing achterwege te blijven en van ontvlechting was ook geen sprake meer.´
Jan de Bruin, Voorzitter Stichting Voedselbank Alkemade, denkt hier anders over. Hij vindt dat de Voedselbank ´een heldere koers vaart, met nieuwe gezichten´. Behalve hemzelf bestaat dat nieuwe bestuur uit Petra Turk en secretaris Jan Mooijekind. Maar ook Anneke Loos, die al tien jaar betrokkenis bij de Voedselbank, blijft een vinger in de pap houden. ´Haar kennis willen we niet verloren laten gaan´, aldus De Bruin. Hij liet weten dat het nieuwe bestuur ´het vertrouwen wil herwinnen, rust in de gelederen brengen en een duidelijk pad definiëren dat wij willen bewandelen.´ Dat moet bereikt worden zonder toverstok, maar met een ´daadkrachtige aanpak en gezond verstand´. Concrete nieuwe plannen maakt het bestuur niet bekend, alleen dat het bestuur de zaken ´anders zullen (moeten) gaan aanpakken om de continuïteit te waarborgen´.