Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 december 2014

CDA haalt uit naar oud-wethouder

NOORDWIJK – ‘Voormalig wethouder Leon van Ast (Puur Noordwijk) heeft de gemeenteraad verkeerd geïnformeerd en volledig op het verkeerde been gezet.’ Fractievoorzitter Jan de Ridder (CDA) haalt in schriftelijke vragen vol uit naar het huidige gemeenteraadslid Van Ast. De horecazaken De Klucht en Kabbour hebben een discotheek-bestemming gekregen, terwijl in dat gebied allen de bestemming ‘zachte horeca’ mogelijk is.
De Ridder valt met name over de uitspraak van de oud-wethouder in 2013, waarin hij stelt: ‘We hebben ook eigenlijk het hele gebied nog eens een keertje met een vergrootglas gecontroleerd, en dubbel gecontroleerd, dus dat is nu goed.’ Met deze woorden ging de gemeenteraad, waaronder het CDA akkoord met de vaststelling van het bestemmingsplan Zeewaardig.
Maar nu lijkt het er op, dat de zaken toch niet zo helder zijn, als eerst was gedacht. De Ridder: ‘Tot onze ontsteltenis lezen wij in een brief van wijkvereniging Het Oude Zeedorp dat desondanks toch aan twee panden met een restaurant-bestemming (de Klucht en Kabbour) in het nieuwe bestemmingsplan Zeewaardig de bestemming ‘discotheek’ is gegeven. Wij hebben dit inmiddels zelf gecheckt en dit blijkt helaas zo te zijn. We vinden dit onbegrijpelijk.’