Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 december 2014

Subsidie voor projectweek

JOEP DERKSEN
LISSE – Met het project ‘Projectweek De Zwarte Tulp’ willen het Fioretti College en Museum De Zwarte Tulp de leerlingen van de brugklassen Mavo/Havo/Vwo van het Fioretti College in Lisse, onderzoek laten doen naar hun culturele achtergrond. De leden van de commissie Culturele Zaken vonden dit maandag 1 december zo’n vernieuwend project, dat ze er mee instemden om hier 4.000 euro subsidie aan te geven.
Tijdens deze projectweek, die duurt van dinsdag 28 april tot en met vrijdag 1 mei 2015, bezoeken leerlingen onder meer vijf culturele instellingen. Het gaat hierbij om de Vereniging Oud Lisse, Stichting Kasteel Keukenhof, Filmhuis Lisse, Huys Dever en Museum De Zwarte Tulp. Daar voeren zij opdrachten uit die verband houden met de verschillende locaties en hun eigen interesses. Ook gaan de leerlingen van het Fioretticollege de vrije natuur in om de dingen die hen opvalt te tekenen, schilderen of filmen.
Nadat ze diverse bezoeken hebben gebracht, maken de 291 leerlingen een beeldende of muzikale uitwerking van wat ze geleerd hebben. Dat wordt in Museum De Zwarte Tulp gepresenteerd. Bovendien is het de bedoeling dat de bovenbouwleerlingen verslag doen van deze week door het maken van een ‘schoolprojectkrant’. Gert van Alewijk, voorzitter van de commissie Culturele Zaken was enthousiast: ‘Dit is een leuke aanvraag’.