Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 december 2014

‘We willen bedrijven niet wegjagen’

Nieuwe plannen voor project Meerzicht
JOEP DERKSEN
LISSE – Het college van burgemeester en wethouders gaat zich – opnieuw – inzetten om er voor te zorgen dat het Masterplan Meerzicht kan worden uitgevoerd. Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) ziet goede mogelijkheden, nu de twee eigenaren van enkele stukken grond  hebben aangegeven, dat ze hun terrein opnieuw willen laten ontwikkelen. Ook is er een projectontwikkelaar gevonden, die dat gebied opnieuw wil opbouwen. Inwoners en betrokkenen kunnen meepraten over de plannen en zijn van harte welkom op dinsdag 6 januari om 19:00 uur in De Voorhof.
Ruigrok laat weten: ‘Dit gebied wordt ingesloten door de Kanaalstraat en de Greveling. Daar ligt het voormalige Mieloo terrein. In dat hele gebied staat een aantal lege gebouwen en dat willen we graag ontwikkelen. We willen alle belanghebbenden uitnodigen om mee te denken wat we aan woningbouw kunnen realiseren. We moeten wel rekening houden met een aantal kaders. Zo moet er in dat plan ook water gerealiseerd worden en moet er 30% sociale woningbouw komen. We willen met de belanghebbenden als Stek, de bewoners aan de Greveling en bedrijven een plan maken. Het gaat in eerst instantie om het noordelijk gedeelte van het terrein: in het verlengde van de Geraniumstraat in noordelijke richting; dat gebied staat nu leeg. Een aantal jaren later willen we ook richting de zuidelijke kant ontwikkelen. Maar daar ligt nu een aantal bedrijven en die willen we er niet uit jagen.’