Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 februari 2015

SSB mag door

KAAG EN BRAASSEM > De Stichting Streekomroep Braassemermeer (SSB) blijft hét lokale media-orgaan voor de gemeente. Mede dankzij een nadere toelichting over de SSB door inspreker Barry Verdel, stemden de politieke partijen maandag 19 januari unaniem in met het collegevoorstel ‘Representativiteit lokale publieke media-instelling’.
De SSB werd in 2010 aangewezen als de lokale streekomroep en in de loop der jaren is deze organsiatie flink geprofessionaliseerd, zo liet Verdel weten. ‘Er moest een flinke slag gemaakt worden in kwaliteit. We hebben regionaal de samenwerking gezocht en we hebben een partnerovereenkomst met een lokale omroep in Alphen aan den Rijn. Onze apparatuur was aan vervanging toe duidelijke taakverdelingen gemaakt. Nieuwe vrijwilligers vinden hun weg naar vooral onze radio-instelling (KB-Radio, red.). We kunnen ook beter invulling geven aan de online media en ook blazen we de televisietak nieuw leven in. We zullen prima in staan zijn om onze eigen lokale streekomroep te kunnen maken.’ Mede omdat er geen andere kandidaat is om te fungeren als streekomroep, krijgt SSB de komende vijf jaren weer de gelegenheid om haar activiteiten uit te voeren. Ze ontvangen hiervoor een overheidssubsidie van 65.000 euro.