Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 maart 2015

Trapjes voor veiligheid

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – Bij zijn pleidooi om minder ruimte te laten tussen de bovenkant van de houten grondwering en de naastgelegen Groenewoudsekade ving raadslid Jan van der Geest (VVD) maandag 23 maart bot.
Hij wees het college er op, dat het hoogteverschil tussen de bovenkant van die grondwering en de weg meer dan een meter is en dat mensen trappetjes moeten gebruiken om hun boot te bereiken. Wethouder Harry van Schooten gebruikte het ‘veiligheidsargument’ en won daarmee de discussie. ‘Die hogere grondwering is het gevolg van het streven naar droge voeten. ‘Het is niet de vraag of wij het leuk vinden, maar de verhoging van de dijk gebeurt voor de bescherming van onze burgers.’ Hierop mopperde Van der Geest: ‘Onder het motto van veiligheid kan kennelijk alles.’