Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2015

Balen van weigering

JOEP DERKSEN
LISSE – Fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) is niet blij met de weigering van de overige fractievoorzitters om het gemeentehuis open te stellen voor een openbaar fractiespreekuur bij CDA-politici.
Van der Zwet stelt: ‘Ik vind het jammer dat deze mogelijkheid ons niet geboden wordt. We hadden hier in mei mee willen beginnen, maar door de opstelling van het college en de overige leden van het presidium gaat ons dat helaas niet meer lukken. Ons uitgangspunt is nu om na het zomerreces met het openbaar fractiespreekuur te starten. Dat vindt dan plaats op de eerste donderdag van september tussen 19.00 en 20.00. Naar een locatie gaan we verder op zoek.’
Hij is even stil en vervolgt dan: ‘Mochten we geen geschikte locatie kunnen vinden, dan ontvang ik de belangstellende inwoners graag bij mij op kantoor of bij mij thuis. Wat dit betreft vind ik het jammer dat ons verzoek niet gehonoreerd is. Waarbij blijkbaar de interne provinciale activiteiten van één van de collegepartijen wel gefaciliteerd zijn. Blijkbaar dienen deze wel een gemeentelijk belang.’ Vorige maand werd minister Henk Kamp (VVD) vlak voor de verkiezingen van Provinciale Staten hartelijk verwelkomd op het gemeentehuis. Eerder al liet burgemeester Lies Spruit weten, dat er voor incidentele politieke activiteiten wél plaats is op het gemeentehuis, maar niet voor bijeenkomsten die regelmatig terugkomen.