Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2015

Reactie CDA

OEGSTGEEST - De fractievoorzitters en woordvoerders van de politieke partijen reageren op het nieuws dat het gemeentehuis niet verkocht wordt.
Eibertjan van Blitterswijk (CDA) is milder: ‘De partij deed een eindbod van ver onder de taxatieprijs. In dat geval is het verstandig om dat bod af te slaan en de onderhandelingen te stoppen.  Niet alleen willen we ons gemeentehuis niet voor een appel en een ei verkopen terwijl we vermoedelijk fors zullen moeten investeren in nieuwe huisvesting, het is bovendien bij wet verboden om ver onder de taxatieprijs te verkopen omdat de gemeente dan aan staatssteun doet.’ Hij blijft hoop houden: ‘Dat de onderhandelingen met deze partij stuk zijn gelopen, betekent nog niet dat de verkoop van de baan is.’ Hij vervolgt: ‘De begrote besparing voor 2016 zal nu deze onderhandelingen stuk zijn gelopen waarschijnlijk niet meer gehaald worden. Het college zal in de komende maanden met voorstellen moeten komen om die weggevallen beoogde besparing in de begroting voor 2016 te compenseren.’