Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2015

Tandje terug met ambities

JOEP DERKSEN
HILLEGOM – De gemeente waagt zich de komende decennia niet meer zelfstandig aan grote infrastructurele projecten als het herstellen van de N208. De miljoenen euro’s aan tekorten bleken duur leergeld.
Nadat wethouder Van Griensven (VVD) in maart 2013 noodgedwongen was afgetreden, werd hij opgevolgd door de huidige wethouder Ivo ten Hagen van dezelfde partij. Ten Hagen trok de controleteugels hard aan en overtuigde de raad er indertijd van om door de zure appel van kostenoverschrijdingen heen te bijten. Hierna werden de eerste en tweede fase van de N208 afgerond.
Het was een zware bevalling en heeft bij Ten Hagen tot een conclusie geleid. Deze conclusie deelde hij mee aan de raadsleden op donderdag 16 april. ‘We hebben heel veel geleerd hoe we intern als college betrokken moeten zijn (bij dit soort projecten, JD) en wanneer je het aan de ambtelijke organisatie over kunt laten. We moeten toch nog eens nadenken of we dit soort projecten als Hillegom alleen doen. Zo’n geïntegreerd contract zullen we niet meer op deze manier doen.’